Fenomeno NewHEADER

Επιλέξτε τον player

xorosΗ εβδομαδιαία περαντζάδα στα κέντρα διασκέδασης της Θεσ/νίκης ήταν ολίγον απογοητευτική, όπου στα περισσότερα μαγαζιά δεν υπήρχε η ανάλογη κίνηση, ακόμα και ημέρα πρεμιέρας.

Ωστόσο, οι πενταήμερες μαθητικές εκδρομές απ΄ όλη την Ελλάδα γέμισαν και τα νυχτερινά κέντρα, ξελασπώνοντας τα.

Πρωταθλητής στην κίνηση και πάλι αναδείχθηκε το "Fix Live" με τον Βασίλη Καρρά, την Έλλη Κοκκίνου, την Μαρία Ιακώβου και τους Αλχημιστές, την Παρασκευή και το Σάββατο το κέντρο ήταν ασφυχτικά γεμάτο.

Ενώ το διπλανό νυχτερινό κέντρο "Άφιξη Live" με τον Διονύση Μακρή, την Χρύσπα και τους Émigré την Πέμπτη ήταν γεμάτο από τους εκδρομείς, πάνω από 1300 άτομα, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο το μαγαζί ήταν μισογεμάτο.

Τα ίδια συνέβαινε και στο νυχτερινό κέντρο "Άστρα Live" με το σχήμα του Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Γιαννιά, και της Χριστίνας Παπαδάκη τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο γέμισε το μισό μαγαζί.

Πολύ λιγότερη κίνηση βρήκα στο "Ρόδον" με το τοπικό σχήμα, παρ΄ όλο που έχει τις πιο χαμηλές τιμές στην περιοχή.

Στο νυχτερινό κέντρο "Μαμούνια Live" όπου την Παρασκευή ξεκίνησε η Θέλξη μαζί με τον Κωνσταντίνο Γαλανό, δεν είχε την ανάλογη κίνηση.

Στο νυχτερινό κέντρο "Πύλη Αξιού" με τον Νίκο Μακρόπουλο την Παρασκευή και το Σάββατο το μαγαζί με τους εκδρομείς φαινόταν γεμάτο, υπήρχε όμως μικρός αριθμός άδειων τραπεζιών.

Στην μουσική σκηνή "Stage" με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση την Παρασκευή ήταν γεμάτο το μισό μαγαζί, ενώ το Σάββατο ήταν κατάμεστο.

Στο νυχτερινό κέντρο "Μούσες εν χορώ" εάν και πήγα αργά, κατά τις 04: 30 την Παρασκευή και το Σάββατο βρήκα πολύ λίγο κόσμο. Και αυτό κατά κάποιο τρόπο φαίνεται λογικό, καθώς στην κίνηση όλη την κρέμα την πήραν τα δυο μεγάλα μαγαζία "Fix Live" και "Πύλη Αξιού".

Από εδώ θα ξεχωρίσουν πλέον τα προγράμματα, στα επόμενα χρόνια που έρχονται η διασκέδαση θα πάει σε ελάχιστα χέρια. Θα μείνουν δυο μεγάλα νυχτερινά κέντρα (άϊντε τρία το πολύ), και θα ανοίξουν πολλά μικρά μαγαζάκια με 150 – 200 καθίσματα , όπως ήταν τις δεκαετίες του ΄60 ΄70 ΄ 80. Όπως λένε και οι παλαίμαχοι επιχειρηματίες η διασκέδαση γυρίζει και πάλι στην παλιά εποχή.

Που σημαίνει, πως όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διασκέδαση αναπροσαρμόζονται. Μεταξύ άλλων θα πάρουν την κάτω βόλτα, δηλαδή θα προσαρμοστούν και τα μεγάλα μεροκάματα των 30 – 25- 17- 10 ακόμα και των 5.000 Ευρώ, θα κατεβούν πάρα πολύ χαμηλά, σε λογικά πλαίσια.

Ήδη πολλοί καλλιτέχνες σήμερα είναι χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματα, και αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο στον εγωϊσμό και στα καπρίτσια τους, να μην θέλουν να προσγειωθούν με την πραγματικότητα και να μην δέχονται μείωση στα μεροκάματα τους, προτιμώντας να είναι εκτός χώρου, μια και έχουν βάλει αρκετά στην άκρη.

Τα έτοιμα λεφτά όμως γρήγορα τρώγονται, με κίνδυνο να μείνουν σε κάποια φάση, άφραγκοι, διότι έχουν μάθει στην μεγάλη ζωή, και την καλοπέραση, και αυτά δύσκολα κόβονται.

Κάποιοι δε, αναμφίβολα θα χάσουν τα πάντα στο βωμό του τζόγου, όπου είναι άγρια εθισμένοι. Χωρίς μεροκάματο θα παίξουν και τα έτοιμα, θα πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για πενταροδεκάρες, αρκεί να ικανοποιήσουν το πάθος τους, καταλήγοντας σε τελική φάση σε κάποιο παγκάκι της γειτονιάς τους.

Παράδειγμα του αρρωστημένου αυτού πάθος είναι , γνωστός τραγουδιστής ο οποίος επί 24 ώρες έπαιζε σε καζίνο ασταμάτητα, έχασε πάνω από 100.000 Ευρώπουλα, αλλά ακόμα και το βρακί που φορούσε. Και σαν αυτόν δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η χειρότερη περίπτωση όμως καλλιτεχνών είναι αυτή που είναι εθισμένοι με ναρκωτικές ουσίες, όπου ξοδεύουν όλα τα λεφτά τους, για να πάρουν την δόση τους, πουλώντας ακόμα και τα σπίτια, που αγόρασαν από το μεροκάματο τους, αυτοί είναι για λύπηση.

Ήλθε λοιπόν η ώρα να προσγειωθούν όλοι οι παράγοντες της διασκέδασης ,επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι, αλλά και οι επαγγελματίες που ενοικιάζουν ή πωλούν οπτικοακουστικά συστήματα (ήχος, φώτα, εφέ) για τα νυχτερινά κέντρα και να αναπροσαρμόσουν τις τιμές προς τα κάτω, μπας και σωθεί η κατάσταση στην διασκέδαση για τα επόμενα χρόνια, εάν θέλουν να έχουν όλοι εξασφαλισμένο "Τον άρτον ημών τον επιούσιον".

Πάντως εκεί που κατάντησε την Ελλάδα η νέα τάξη πραγμάτων, και παρά την οικονομική δυσκολία που ήδη αντιμετωπίζουμε, την Ελληνική διασκέδαση, την κουλτούρα μας δεν πρόκειται να την σβήσουν με τίποτα.

Απλά θα ξεκαθαρίσουν τα σκύβαλα από το σιτάρι, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν αναγκαίο να γίνει, όχι μόνο για τα νυχτερινά κέντρα και τους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλα τα άλλα επαγγελματικά επίπεδα.

Ευελπιστώ μόνο, να δικαιωθώ !!!!!!!!!

Elliniko Fenomeno Add Widget!

Diogenis restaurant GIF

Vanis Gif

fenomeno only gif

psiropoylos-blog

anastasiadis

HLEKTROLOGIKA

Antamosi

toolbar powered by Conduit

facebook-icon_96x96youtube-icon_96x96

banner_top_gold


GIF BANNER

Σημειώσεις

Νέο site του

Elliniko Fenomeno...

Ποια είναι η γνώμη σας για το Ελληνικό Φαινόμενο Webradio?
 
Από που μάθατε το Elliniko Fenomeno Webradio?