Fenomeno NewHEADER

Επιλέξτε τον player

christmastree

Οι φετινές εορτές για τους Έλληνες αναμφίβολα δεν ήταν όπως τον παλιό καλό καιρό, ωστόσο το ηθικό και η διάθεση για την διασκέδαση παραμένει υψηλό.

Γι΄ αυτό και οι επιχειρηματίες της νυχτερινής διασκέδασης δεν μπορεί, παρά να είναι ευχαριστημένοι, καθώς όλα τα νυχτερινά κέντρα στην πόλη ήταν γεμάτα, τόσο που δυστυχώς ο πολύς κόσμος που δεν έκλεισε από νωρίς ρεζερβέ, έμεινε απ΄ έξω. Ως συνήθως εμείς οι Έλληνες ακόμα και στο θέμα αυτό είμαστε της τελευταίας στιγμής.

Εμένα όμως μου αρέσει, το χύμα και τσουβαλάτα, μιας και απεχθάνομαι τον προγραμματισμό σε στενά καλούπια.

Περπατώντας στην λεωφόρο των μπουζουκιών βρήκα πολλές νεανικές παρέες , να παραπονιούνται, που δεν έβρισκαν παραμονή Χριστουγέννων ούτε ένα τραπέζι, λέγοντας: "τι βγήκαμε και εμείς τέτοια ημέρα,τέτοια λόγια..."

Η περαντζάδα μου ξεκίνησε από την ημέρα Τετάρτη, όπου όλο κι όλο μόνο δύο νυχτερινά κέντρα λειτουργούσαν.

Η πρώτη στάση μου ήταν στο νυχτερινό κέντρο "Μούσες εν χορώ", όπου μόνο το μισό μαγαζί ήταν γεμάτο. Με τον υπεύθυνο της επιχείρησης κύριο Σγουρό, καθίσαμε σε ένα τραπέζι συζητώντας, και παράλληλα παρακολουθώντας το πρόγραμμα.

Δεν μου άρεσε το play back που βασίλευε στο μαγαζί, με την ορχήστρα να μην παίζει με τα μουσικά όργανα . Ενώ ο ήχος που έβγαινε από τις τραγουδίστριες ήταν πέρα για πέρα φαλτσάτος, και παραμορφωμένος. Λόγω και του κακού χειρισμού του ηχολήπτη της κονσόλας, ο οποίος μάλλον δεν ξέρει να κάνει σωστά την δουλειά του.

Για μισή ώρα που κάθισα με πόνεσαν τα αυτιά μου.

Έτσι έφυγα προς το νυχτερινό κέντρο "Μαμούνια Live" όπου η Θέλξη πάνω στην πίστα ξεσήκωνε από τα πρώτα τραπέζια τις παρέες που είχαν έλθει για πάρτη της από την Βουλγαρία, με τις λιμουζίνες, φορτωμένοι για χοντρές ζημιές. Από κόσμο το μισό μαγαζί ήταν γεμάτο, πολύ καλά θα έλεγα, καθώς πάντοτε οι Τετάρτες είναι δύσκολες για την διασκέδαση.

Παραμονή Χριστουγέννων την Παρασκευή ξεκίνησα από το νυχτερινό κέντρο "Πύλη Αξιού" για να δω τον καρντάση Νίκο Μακρόπουλο με τον οποίον μας συνδέουν πολλά χρόνια φιλία.

Στην πόρτα με καλωσόρισε όπως και όλον τον κόσμο, ο πορτιέρης Μιχάλης, κάνοντας μου και μια παρατήρηση: "βλέπω Βάνη, κάνεις γερή γυμναστική, περπατώντας την λεωφόρο των μπουζουκιών".

Συγχρόνως ο ένας εκ των επιχειρηματιών Β. Γκόγκος με χαιρέτησε εγκάρδια, καθώς είχαμε καιρό να ιδωθούμε. Το δε μαγαζί ήταν γεμάτο. Δύσκολα αλλά βρήκα ένα τραπέζι σε μια γωνιά και κάθισα για να απολαύσω τον Νίκο Μακρόπουλο στο λαϊκό του πρόγραμμα. Παράλληλα ο κόσμος που χόρευε, έβγαινε φωτογραφίες με τον καλλιτέχνη, που είναι και παραμένει λαϊκό παιδί, κα είναι πρόθυμος σε ό,τι κι αν του ζητήσουν οι θαμώνες.

Αυτά σκεπτόμουν όταν ξαφνικά ήλθε μία λουλουδού, και άδειασε 30 δίσκους γαρύφαλλα στο τραπέζι μου, λέγοντας μου: "κύριε Βάνη, τα λουλούδια είναι από τον φίλο σας Γ. Μποζίδη".

Έμεινα κάγκελο, διότι τον Γιωρίκα τον γνωρίζω πολλά χρόνια, και ειλικρινά δεν είναι από τους ανθρώπους που χαϊδεύει κόσμο. Πάντως μου έφτιαξε το ήδη ανεβασμένο κέφι μου. Τα δε γαρύφαλλα τα πέταξα στα ωραία κοριτσόπουλα που δεν σταματούσαν λεπτό να χορεύουν πάνω στα τραπέζια.

Με το γαρύφαλλο στο πέτο έφυγα για το νυχτερινό κέντρο "Μαμούνια Live", για να δω τον κόσμο και την Θελξάρα, που εμφανίζεται μαζί με τον Κ. Γαλανό, σε ένα μαγαζί που ήταν κατάμεστο.

Τράβηξα γραμμή για το καμαρίνι της καλλιτέχνιδας, όπου της τα είπα ένα χεράκι, για κάποιο θέμα, που ενώ είχε δώσει τον λόγο της, ωστόσο δεν τον κράτησε. Ξέρει αυτή, γι΄ αυτό αν και την στεναχώρησα με άκουγε προσεκτικά, για να μου ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη.

Λίγη ώρα αργότερα συνάντησα και τον επιχειρηματία του κέντρου. Ανοίγοντας την συζήτηση του λέω: "θα πρέπει να είσαι πολύ ευχαριστημένος κύριε Πέτρο με τόσους θαμώνες".

Αρκετά προβληματισμένος μου απάντησε: "καλά για σήμερα, όμως έτσι όπως είναι η κατάσταση θα μείνουμε με ένα, άϊντε δύο νυχτερινά κέντρα στην πόλη. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά για διασκέδαση. Άσε που τον τρομοκρατούν καθημερινά τα Μ.Μ.Ε, και οι πολιτικοί μοιράζουν το χρήμα στις τράπεζες, που να μείνει φράγκο για τον κοσμάκη για να το ξοδέψει στα όπα – όπα".

Επειδή ο επιχειρηματίας άνοιξε μεγάλο θέμα, τον άφησα στις σκέψεις τους, για να φύγω προς το νυχτερινό κέντρο "Άστρα Live".

Στην πίστα ο "Αλήτης και αμαρτωλός" Δημήτρης Χρυσοχοΐδης από τους καλύτερους λαϊκούς καλλιτέχνες έδινε τα ρέστα του, σε ένα μαγαζί τιγκαρισμένο, που δεν έπεφτε καρφίτσα. Κάθισα για λίγο και παρακολούθησα το πρόγραμμα του καλλιτέχνη. Φεύγοντας χαιρέτησα το αφεντικό και το προσωπικό στην υποδοχή.

Έτσι πέρασα και από το νυχτερινό κέντρο "Ρόδον όπως παλιά".

Στην είσοδο βρέθηκα με τον επιχειρηματία του κέντρου με τον οποίον τα είπαμε για λίγο. Από κόσμο το σαλόνι ήταν γεμάτο, ενώ το πάνω διάζωμα ήταν άδειο. Το σέρβις πολύ καλό, με τους σερβιτόρους να τρέχουν με χίλια, και οι δύο μετρ ο Σάββας και ο Σωτήρης πάρα πολύ εξυπηρετικοί με τους πελάτες.

Από εκεί έφυγα προς την μουσική σκηνή "Stage", όπου εμφανίζονται οι δυο φιρμάτοι καλλιτέχνες Γ. Κότσιρας και Δ. Μπάσης. Κάθισα και παρακολούθησα το πρόγραμμα, παράλληλα πιάσαμε συζήτηση με τους μετρ και την διευθυντή του μαγαζιού Παύλο, για την διασκέδαση γενικότερα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες αυτές οι συζητήσεις, σε κάθε ευκαιρία από τους εργαζομένους, καθώς αγωνιούν για το μέλλον τους, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι, ακουμπάει όλες τις επιχειρήσεις, όπως και την διασκέδαση. Πάντως το μαγαζί ήταν γεμάτο, με τους θαμώνες να διασκεδάζουν με το πολύ καλό ρεπερτόριο των δυο καλλιτεχνών. Όσο για το σέρβις ήταν εξαιρετικό.

Αφού χαιρέτησα τους φίλους εργαζόμενους, έφυγα προς το νυχτερινό κέντρο "Ορόσημο Live" για να ακούσω και να δω το πρόγραμμα του Σότη Βολάνη. Δεν πρόλαβα όμως να τον απολαύσω, καθώς μόλις είχε κατεβεί από την πίστα. Από κόσμο ήταν γεμάτο το μισό μαγαζί. Πριν αποχωρίσω τα είπαμε και με τον επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου.

Πήρα τον δρόμο προς το νυχτερινό κέντρο "Άφιξη Live" που τον τελευταίο καιρό έγινε στόχαστρο για χοντρή παραπληροφόρηση, από κάποιους κακοθελητές bloggers, αλλά και κάποια site- αρβύλα, όπου οι αρθρογράφοι είναι καναπεδάτοι, φαντασιόπληκτοι, γράφοντας φανταστικά σενάρια, σερβίροντας τα με μπόλικο λεμόνι και λάδι, με αποτέλεσμα την καθοδηγημένη παραπληροφόρηση, προφανώς έχοντας κάποιο σκοπό.

Ε λοιπόν, τους πληροφορώ πως το "Άφιξη Live" παραμονή Χριστουγέννων την Παρασκευή, αλλά και την ημέρα των Χριστουγέννων το Σάββατο, όχι μόνο ήταν ανοιχτό, όπως όλες τις ημέρες λειτουργίας του από τον Νοέμβριο που ξεκίνησε, αλλά είχε πάνω από 1000 άτομα που διασκέδαζαν με το πρόγραμμα του Δ. Μακρή και του συγκροτήματος των émigré.

Και όπως καλά πληροφορούμαι το σχήμα θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του για άλλα δύο διήμερα, όπου μετά την σκυτάλη θα πάρει ο Κρητικός λυράρης Ν. Ζωιδάκης, όπως έγραψα και προ ημερών.

Ο δε καλλιτέχνης Δ. Μακρής ήταν πολύ ευχαριστημένος με την κίνηση στο μαγαζί.

Στην είσοδο επί των καθηκόντων ο Παναγιώτης, σύζυγος της Χρύσπα, με καλωσόρισε θερμά λέγοντας μου: "Βάνη αδελφέ μου, έλα να καθίσουμε μαζί". Έτσι και έγινε, όπου συζητώντας τον ρώτησα για τις παραπληροφορίες που γράφουν οι καναπεδάτοι, λεμονοστύφτες, για τον ίδιο, την Χρύσπα, και τον επιχειρηματία εργοδότη του , που, ξέρω, ότι σας έχει στα όπα – όπα...

...Απόδειξη, πως ακόμα και για το γαμήλιο ταξίδι σας στο εξωτερικό, σας εξηγήθηκε πλουσιοπάροχα, ή κάνω λάθος;;

"Βάνη ,εσύ τα ξέρεις καλύτερα, δεν λες, δεν γράφεις παπαριές.." ήταν η απάντηση του, σε όλη αυτή την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί έχοντας κάποιο απώτερο σκοπό.

Λίγη ώρα αργότερα στο τραπέζι κάθισε και ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου με τον οποίον συζητήσαμε γενικά για την διασκέδαση.

Η τελευταία τσάρκα μου τις πρώτες πρωϊνές ώρες κατέληξε στο νυχτερινό κέντρο "Fix Live". Παρά την περασμένη ώρα στο μαγαζί υπήρχαν πάνω από 3200 θαμώνες.

"Σ΄ αυτό το παραθύρι που έβγαινε το πρωί", ξαναβγήκε για το δεύτερο πρόγραμμα ο λαϊκός βάρδος Β. Καρράς, για να τον αποθεώσει το κοινό, και να γίνεται ό χαμός.

Ανάμεσα στα τραπέζια το μάτι μου πήρε τον Αθηναίο επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου Theatro Music Hall", όπου εμφανίζονται ο Ν. Κουρκούλης, η Κέλλυ Κελεκίδου και ο Κ. Καραφώτης, να διασκεδάζει με την παρέα του.

Πήγα από κοντά για να τον χαιρετήσω και με κάλεσε στο τραπέζι του για να τα πούμε, και να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση στα δρώμενα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και το τι μέλει γενέσθαι στην διασκέδαση.

Την ίδια ακριβώς περατζάδα σε όλα τα νυχτερινά κέντρα έκανα και το Σάββατο βράδυ, την ημέρα των Χριστουγέννων, όπου και πάλι τα μαγαζιά ήταν γεμάτα, και αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός πως οι τιμές στα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης δεν επιβαρύνθηκαν με το double dot. Και όπως πληροφορούμαι τα ρεζερβέ για την πρωτοχρονιά είναι πλήρεις.

Άϊντε και με το δεξί να μας μπει η νέα χρονιά 2011, χορεύοντας στο ρυθμό των μπουζουκιών, και όχι της Τρόϊκας.

Elliniko Fenomeno Add Widget!

Diogenis restaurant GIF

Vanis Gif

fenomeno only gif

psiropoylos-blog

anastasiadis

HLEKTROLOGIKA

Antamosi

Διαφήμιση

facebook-icon_96x96youtube-icon_96x96

banner_top_gold


GIF BANNER

Σημειώσεις

Νέο site του

Elliniko Fenomeno...

Ποια είναι η γνώμη σας για το Ελληνικό Φαινόμενο Webradio?
 
Από που μάθατε το Elliniko Fenomeno Webradio?