Fenomeno NewHEADER

Επιλέξτε τον player

xoros

Με την αύρα της άνοιξης, και πριν από την Ανάσταση, φέτος άνοιξαν πρόωρα τα νυχτερινά κέντρα στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονία, πράγμα που δεν είχε γίνει άλλες χρονιές.

Η πρώτη πρεμιέρα στα καλοκαιρινά κέντρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Politia Clubbing Live, με το σχήμα των Σταμάτη Γονίδη, Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, Χριστίνας Κολέτσα, και την μπάντα Τριημιτόνιο.

Ένα μαγαζί κατάμεστο μια και ο Σταμάτης Γονίδης έχει πάνω από 3 χρόνια να εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί βρέθηκα και εγώ για να διαπιστώσω για μια άλλη φορά πως ο Σταμάτης Γονίδης είναι όλα τα λεφτά, με ένα πρόγραμμα άκρως λαϊκό, ο κόσμος τον αποθέωσε. Τραγούδησε παλιές και νέες επιτυχίες του, από τις αμέτρητες δισκογραφίες που έχει στο ενεργητικό του, και με διάθεση, που ήταν μεταδοτική.

Η πίστα γέμισε από θαμώνες που ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον καλλιτέχνη, ο οποίος δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν, όχι σαν κάποιους άλλους που δεν ανέχονται ούτε κουνούπι να πετά από πάνω στην πίστα στο πρόγραμμα τους.

Την ίδια αποθέωση γνώρισε από το κοινό και ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, το δε γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Συζητώντας στις πρόβες με τον Σταμάτη Γονίδη, με πληροφόρησε πως οι εμφανίσεις του στην πόλη θα είναι έως τις 6 Μαΐου, ενδεχομένως όμως να πάρει παράταση.

Σε ερώτηση μου σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μου απάντησε πολύ θυμωμένος ότι:

"είναι ντροπή να κόβονται οι συντάξεις από τους γέροντες, για να βολεύονται οι πολιτικοί μας. Μια μέρα θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα διώξει και τους 300 τύραννους".

Αναφερόμενος στο ξενοδοχείο όπου διαμένει με το χιούμορ που τον διακρίνει με έκανε, να σκάσω στα γέλια λέγοντας:

" δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ύπνο, δεν με αφήνουν, να κοιμηθώ τα κοράκια, και οι δεκαοχτούρες, όλη την ώρα ακούω κρα – κρα – κρα , και με τρελαίνουν. Επίτηδες τα έβαλαν εκεί μπας και μ΄ αυτόν τον τρόπο, αναγκάσουν τους ένοικους να κατεβούν στο καζίνο, να παίξουν,αφού δεν μπορούν να κοιμηθούν κάπος θα πρέπει να σκοτώσουν την ώρα τους. Πως αλλιώς να εξηγήσεις αυτό το φαινόμενο κρα – κρα – κρα".

Σκάσαμε στα γέλια, και συνέχισε :"αλλά εγώ εκεί, αντιστέκομαι, δεν πάω ούτε πάνω, ούτε κάτω".

Ο Σταμάτης Γονίδης όπως κάθε φορά που βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα, έτσι και τώρα έχει τάξει να επισκεφθεί και πάλι το Άγιον Όρος, και να βρεθεί με τους πεφωτισμένους γέροντες στο πιο αυστηρό μοναστήρι του Άθως, όπου ακόμα και το κάπνισμα απαγορεύεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "είναι μεγάλη ευλογία για τους άνδρες να βρεθούν στο Άγιον Όρος".

Για το λαϊκό τραγούδι ο καλλιτέχνης τόνισε ιδιαίτερα πως:" είναι ο αγαπημένος ήχος και ρυθμός του Έλληνα, γι΄ αυτό όσο κι αν προσπαθούν, να το πολεμήσουν, το λαϊκό τραγούδι δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ."

Αυτά και άλλα πολλά είπαμε με τον Σταμάτη Γονίδη, που θα τα περιγράψω σε άλλο κεφάλαιο.

Την Πέμπτη το βράδυ επισκέφθηκα το νυχτερινό κέντρο "Μαμούνια Live", το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει πολύ με τον Χρήστο Κωσταρά και την Θέλξη. Η κίνηση του μαγαζιού Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο ήταν ικανοποιητική.

Πέρασα και από το νυχτερινό κέντρο "Άστρα Live" όπου εμφανίζονται ο Χρήστος Μενιδιάτης,η  Ελεάνα Παπαϊωάννου, και ο Γιώργος Βέρος. Η Τελευταία εμφάνιση τους στην πόλη μας θα είναι το Σάββατο. Σε γενικές γραμμές το σχήμα πήγε πολύ καλά, παρ΄ όλο που στο ξεκίνημα είχε κάνει μεγάλη κοιλιά.

Και βέβαια, στο νυχτερινό κέντρο "Fix Live" όπου γίνεται συνωστισμός. Το σχήμα με τον Νίκο Κουρκούλη – Κέλλυ Κελεκίδου – Κώστα Καραφώτη οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν για τελευταία φορά το Σάββατο 16 Απριλίου, έπειτα θα συνεχίσουν μια Ευρωπαϊκή τουρνέ.

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος στο νυχτερινό κέντρο "Ορόσημο Live" θα συνεχίσει έως και το Πάσχα. Το Σάββατο η κίνηση ήταν αρκετά καλή, ωστόσο, από το σχήμα αποχώρισε η καλλιτέχνιδα Χαρά Βέρρα, η οποία παρέμεινε από το προηγούμενο σχήμα με την Κατερίνα Στανίση και τον Σότη Βολάνη.

Έτσι λοιπόν τελειώνοντας η χειμερινή περίοδος, σε γενικές γραμμές τα περισσότερα σχήματα τα πήγαν καλά, άλλα παρουσίασαν προβλήματα με αποχωρήσεις καλλιτεχνών.

Πάντως, οι καιροί δεν είναι για εγωισμούς και απαιτήσεις, γι΄ αυτό θα πρέπει να ρίξουν μπόλικο νερό στο κρασί τους, κυρίως οι καλλιτέχνες, αλλά και οι επιχειρηματίες, για να μπει καλά η καλοκαιρινή περίοδος2011, που διαφαίνεται καυτή, και ζόρικη από πολλές απόψεις.

Elliniko Fenomeno Add Widget!

Diogenis restaurant GIF

Vanis Gif

fenomeno only gif

psiropoylos-blog

anastasiadis

HLEKTROLOGIKA

Antamosi

Διαφήμιση

facebook-icon_96x96youtube-icon_96x96

banner_top_gold


GIF BANNER

Σημειώσεις

Νέο site του

Elliniko Fenomeno...

Ποια είναι η γνώμη σας για το Ελληνικό Φαινόμενο Webradio?
 
Από που μάθατε το Elliniko Fenomeno Webradio?