Fenomeno NewHEADER

Επιλέξτε τον player

xoros

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων στην Θεσσαλονίκη, έμεινα πολύ καιρό πίσω με τα ρεπορτάζ από την Αθηναϊκή διασκέδαση. Αυτό βέβαια βόλευε κάποιους, ειδικά αυτούς που δεν αρέσκονται στην κριτική που ασκώ.

Έτσι λοιπόν, μόλις έκανα την εμφάνιση μου στην λεωφόρο της παραλιακής, όπου πολλοί παράγοντες της διασκέδασης έμειναν έκπληκτοι, που με είδαν μπροστά τους ξαφνικά. Κάποιοι με καλωσόρισαν θερμά, άλλοι με κοιτούσαν με μισό μάτι, λόγω της κριτικής που ασκώ κατά καιρούς στα μαγαζιά τους.

Το ρεπορτάζ όμως αυτόν τον σκοπό υπηρετεί, να καταγράφει, και να ενημερώνει το κοινό, που αφήνει τα ωραία του λεφτουδάκια και δεν το περιποιούνται.

Από όσα Αθηναϊκά νυχτερινά κέντρα πρόλαβα και πέρασα κατά την διήμερη περαντζάδα μου, όλα τα βρήκα γεμάτα, κάποια με πολύ σούπερ σέρβις και κάποια άλλα, (λίγα ευτυχώς), το σέρβις τους ήταν για τα μπάζα στην κυριολεξία, αφού με σέρβιραν ποτήρι που βρωμούσε χλωρίνη, κόντεψα να κάνω εμετό. Απίστευτο και όμως αληθινό, πρωτοφανές στα χρονικά του ρεπορτάζ μου. Φυσικά ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου ενημερώθηκε άμεσα, έκανε τις συστάσεις στο προσωπικό, και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε έρευνα για το πρωτοφανές αυτό γεγονός, για το οποίο θα με ενημερώσει όπως με διαβεβαίωσε.

Ακόμα δεν είχε καλά – καλά ξεκινήσει η περαντζάδα μου και είχα αυτές τις πρώτες εντυπώσεις από τα κέντρα των Αθηνών, όπου ο πρώτος μου σταθμός ημέρα Παρασκευή ήταν από το νυχτερινό κέντρο "Ποσειδώνιο" με το σχήμα των Πάνο Κιάμο, Ελένη Φουρέϊρα και Κώστα Μαρτάκη.

Βρήκα ένα μαγαζί ασφυχτικά γεμάτο από κόσμο, και ένα σέρβις φανταστικό, με το προσωπικό να τρέχει σαν να ήταν όλοι τους σπρίντερ - πρωταθλητές με την άσπρη πετσέτα στο χέρι, έχοντας επάνω το μονόγραμμα του μαγαζιού, να προσπαθεί να κάνει όσο πιο άψογα την δουλειά του, παρά τα εμπόδια που έβρισκε στην διαδρομή από τον πολύ κόσμο που συνωστίζονταν.

Ο Πάνος Κιάμος επικεφαλής του προγράμματος πάνω στην πίστα τραγουδούσε το νέο σουξέ του, "Τσαλάκωσε με ώσπου να σπάσω" και από κάτω να γίνεται χαμός με τον κόσμο, να τραγουδά μαζί με τον καλλιτέχνη δημιουργώντας ένα απίστευτο κλίμα.

Ο καλλιτέχνης τα έδινε όλα, παράλληλα έπαιρνε διάφορες πόζες για να φωτογραφηθεί με τις δίμετρες κοπέλες που το ζητούσαν επίμονα.

Στο δε πρώτο τραπέζι πίστας διασκέδαζε ο Ρώσος μεγιστάνας, που ήλθε με το Λιαρ τζετ μαζί με 20 άτομα παρέα, αποκλειστικά για να διασκεδάσει αλά.., Ελληνικά, και να ξοδέψει μια περιουσία στα εκατοντάδες πανέρια λουλουδιών που έριχνε στα πόδια του καλλιτέχνη.

Στο τέλος του πρώτου προγράμματος του Πάνου Κιάμου τον επισκέφθηκα στο καμαρίνι του, ο οποίος με καλωσόρισε θερμά "καλώς τον Βάνη, τον άρχοντα". Μετά από καιρό που ξαναβρεθήκαμε, είχαμε, να πούμε πάρα πολλά, ενώ παράλληλα με την κουβέντα μας ο καλλιτέχνης μοίραζε αυτόγραφα στους θαυμαστές του.

Την ίδια ώρα το πρόγραμμα συνεχιζόταν με την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα Ελένη Φουρέϊρα και τον Κώστα Μαρτάκη, και από τις φωνές του κόσμου κατάλαβα ότι γινόταν άλλος ένας χαμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το "Ποσειδώνιο" λειτουργεί 4 ημέρες, Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, και ας χτυπούν οι καμπάνες της κρίσης.

Κάποια άλλα σχήματα όπως που θεωρούνται από πολλούς φαβορί της Αθηναϊκής διασκέδασης, πριν ακόμα ξεκινήσουν εμφανίσεις, όπως το σχήμα στο νυχτερινό κέντρο "Θέα",όλοι έπεσαν έξω στις προβλέψεις καθώς το μαγαζί λειτουργεί μόνο Παρασκευή και Σάββατο.

Πάντως το "Ποσειδώνιο" και το Σάββατο που ξαναπέρασα ήταν ασφυχτικά γεμάτο, ύστερα πως να μην είναι υπέρ ευχαριστημένος ο επιχειρηματίας ό οποίος όπως πάντα έλεγχε την κάθε κίνηση του προσωπικού και τον ήχο.

Έπειτα πέρασα από το διπλανό νυχτερινό κέντρο στην ίδια σειρά, το "Ρωμαίο", για να ακούσω τον Χρήστο Χολίδη και την Αγγελική Ηλιάδη. Στην είσοδο με πάρα πολύ ευγένεια με καλωσόρισε ο μετρ Βαγγέλης, έτοιμος να με εξυπηρετήσει. Ο επιχειρηματίας Π. Βασιλειάδης που άραζε στον καναπέ, με κάλεσε στην παρέα του, πιάνοντας την κουβέντα, και αναλύοντας τα δρώμενα της διασκέδασης.

Αξίζει, να τονίσω, ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ένας "Κύριος "με όλα του. Αυτό δείχνει η αρχοντική στάση που κρατά απέναντι μου,παρ΄ όλο που δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική παλαιότερα από ρεπορτάζ μου, χωρίς βέβαια να έχω τίποτα μαζί του, ή να γίνεται από σκοπιμότητα. Σέβεται την δουλειά του κάθε ανθρώπου.

Λίγη ώρα αργότερα άφησα την παρέα και πήγα στο καμαρίνι του Χρήστου Χολίδη του Θεσσαλονικιού με τον οποίον είχα πολύ καιρό να τα πω, μια και έριξε μαύρη πέτρα στην πόλη που τον ανέδειξε. Το παραδέχθηκε άλλωστε λέγοντας μου, "Βάνη έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είμαι εντάξει, αλλά θα επανορθώσω". Φεύγοντας άκουσα την Αγγελική Ηλιάδη να ερμηνεύει μια επιτυχία του Στέλιου Καζαντζίδη. Το "Ρωμαίο" Παρασκευή και Σάββατο (που ξαναπέρασα) ήταν γεμάτο.

Έφυγα σφαίρα για το νέο, ανακαινισμένο νυχτερινό κέντρο "Φαντασία" όπου δίνει και παίρνει ρέστα ο Νίκος Βέρτης. Πράγματι το μαγαζί μέσα και έξω είναι ένα στολίδι για την πόλη της Αθήνας, είναι φανταστικό, όπως πολύ σωστά το ονόμασαν.

Πάνω στην πίστα ο Νίκος Βέρτης τα έχωνε με το τραγούδι του Στράτου Διονυσίου, "Βρέχει φωτιά στην στράτα μου", και ο κόσμος ξέδινε από τις ζεϊμπεκιές.

Στο μεγάλο καναπέ του σαλονιού διασκέδαζε ο Αντώνης Ρέμος μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή και μια μεγάλη παρέα. Η "Φαντασία" την Παρασκευή δεν ήταν τόσο γεμάτη, όσο το Σάββατο, που είχε φισκαριστεί από κόσμο.

Η βόλτα μου την Παρασκευή κατέληξε στο νυχτερινό κέντρο "Θέα", όπου κάθισα μαζί με τον επί πολλά χρόνια φίλο μου Ν. Τσαούση για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα των τριών καλλιτεχνών του Νίκου Οικονομόπουλου, της Πάολα και Νίνο.

Με πολύ προσοχή παρατήρησα ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος που ερμήνευε γκραντ λαϊκά τραγούδια αειμνήστων καλλιτεχνών,τα ξανακούσουμε φτου και από την αρχή και από την Πάολα, δίνοντας την εντύπωση ότι μεταξύ των δύο καλλιτεχνών υπάρχει μια κόντρα. Το δε σέρβις του μαγαζιού ήταν πολύ φτωχό, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για το προσωπικό (μετρ – Σερβιτόρους) που δεν τον περιποιείται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και φανερά δυσαρεστημένοι φύγαμε πολύ σύντομα, καθώς δεν μας άρεσε ούτε το πρόγραμμα, αλλά ούτε και το σέρβις. Να γιατί το μαγαζί από φαβορί, εντέλει λειτουργεί μόνο δύο ημέρες.

Ακόμα και εγώ έπεσα πολύ έξω στις προβλέψεις για το σχήμα. Ως και στοίχημα για έναν πατσά έβαλα με έναν επιφανή Αθηναίο επιχειρηματία δύο νυχτερινών κέντρων, ότι πρωταθλητής της καλοκαιρινής διασκέδασης θα είναι το "Ποσειδώνιο" με τους Πάνο Κιάμο, Ελένη Φουρέϊρα, Κώστα Μαρτάκη, δεύτερο το "Θέα" με τους Νίκο Οικονομόπουλο, Πάολα,Νίνο και τρίτο το "Φαντασία" με τον Νίκο Βέρτη.

Ο δε επιχειρηματίας στοιχημάτιζε για πρωταθλητή το "Θέα", δεύτερο το "Ποσειδώνιο", και τρίτο το "Ρωμαίο".

To "Theatro Music Hall", δεν το συμπεριέλαβαμε στο στοίχημα, καθώς ο Βασίλης Καρράς είναι άπαικτος.

Τελικά εγώ έπεσα μέσα ως προς τον πρωταθλητή το "Ποσειδώνιο". Ενώ για το "Θέα" πέσαμε τελείως έξω και οι δύο.

Το συμπέρασμα είναι πως ακόμα και εμείς οι έμπειροι καμιά φορά ξεγελιόμαστε, όπως στην προκειμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα να μείνουμε με την όρεξη του πατσά.

Τελευταίος σταθμός της περαντζάδας μου ήταν το Σάββατο, στο νυχτερινό κέντρο "Theatro Music Hall" όπου το σχήμα με τους Βασίλη Καρρά, Έλλη Κοκκίνου, Μαρία Ιακώβου, και το συγκρότημα Αλχημιστές, με την τελευταία εμφάνιση τους αποχαιρετούσαν το απίστευτο και σε όγκο κοινό τους, από την πρεμιέρα έως και το φινάλε.

Με τον Βασίλη Καρρά η πίστα είχε βουλιάξει για πολλοστή φορά από τα λουλούδια, ένα απίστευτο ρεκόρ από πανέρια.

Μετά απ΄ όλα αυτά ο Βασίλης Καρράς, θα περάσει μια περίοδο ξεκούρασης, μια και με την επέμβαση που θα κάνει στις φωνητικές του χορδές θα πρέπει να παραμείνει άφωνος, άλαλος για αρκετό διάστημα, έτσι ώστε τον Οκτώβριο που θα ξεκινήσει τις χειμερινές του εμφανίσεις και πάλι από την Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο "Fix Live", να είναι έτοιμος για ένα νέο πρωτάθλημα της διασκέδασης.

Καθώς έπρεπε να επιστρέψω στην μάχιμη βάση μου, την Θεσσαλονίκη, δεν μπόρεσα, να επισκεφθώ και τα υπόλοιπα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής των Αθηνών. Σύντομα όμως θα επανέλθω.

Πάντως, επιβεβαιώθηκα για άλλη μια φορά ότι, με την όποια κρίση ο κόσμος από την πολύ στεναχώρια, προκειμένου να ψυχοπλακωθεί, το ρίχνει έξω, και ξεδίνει με την διασκέδαση. Έτσι ήταν πάντοτε στα δύσκολα χρόνια της Ελλάδος (βλέπε κατοχή) και έτσι θα παραμείνει ο Έλληνας, που διαφέρει στην ιδιοσυγκρασία και την κουλτούρα , από τους άλλους λαούς της υφηλίου, και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα !!!!

Elliniko Fenomeno Add Widget!

Diogenis restaurant GIF

Vanis Gif

fenomeno only gif

psiropoylos-blog

anastasiadis

HLEKTROLOGIKA

Antamosi

Διαφήμιση

facebook-icon_96x96youtube-icon_96x96

banner_top_gold


GIF BANNER

Σημειώσεις

Νέο site του

Elliniko Fenomeno...

Ποια είναι η γνώμη σας για το Ελληνικό Φαινόμενο Webradio?
 
Από που μάθατε το Elliniko Fenomeno Webradio?