Fenomeno NewHEADER

Επιλέξτε τον player

Νέα

xoros

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων στην Θεσσαλονίκη, έμεινα πολύ καιρό πίσω με τα ρεπορτάζ από την Αθηναϊκή διασκέδαση. Αυτό βέβαια βόλευε κάποιους, ειδικά αυτούς που δεν αρέσκονται στην κριτική που ασκώ.

Έτσι λοιπόν, μόλις έκανα την εμφάνιση μου στην λεωφόρο της παραλιακής, όπου πολλοί παράγοντες της διασκέδασης έμειναν έκπληκτοι, που με είδαν μπροστά τους ξαφνικά. Κάποιοι με καλωσόρισαν θερμά, άλλοι με κοιτούσαν με μισό μάτι, λόγω της κριτικής που ασκώ κατά καιρούς στα μαγαζιά τους.

Το ρεπορτάζ όμως αυτόν τον σκοπό υπηρετεί, να καταγράφει, και να ενημερώνει το κοινό, που αφήνει τα ωραία του λεφτουδάκια και δεν το περιποιούνται.

Από όσα Αθηναϊκά νυχτερινά κέντρα πρόλαβα και πέρασα κατά την διήμερη περαντζάδα μου, όλα τα βρήκα γεμάτα, κάποια με πολύ σούπερ σέρβις και κάποια άλλα, (λίγα ευτυχώς), το σέρβις τους ήταν για τα μπάζα στην κυριολεξία, αφού με σέρβιραν ποτήρι που βρωμούσε χλωρίνη, κόντεψα να κάνω εμετό. Απίστευτο και όμως αληθινό, πρωτοφανές στα χρονικά του ρεπορτάζ μου. Φυσικά ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου ενημερώθηκε άμεσα, έκανε τις συστάσεις στο προσωπικό, και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε έρευνα για το πρωτοφανές αυτό γεγονός, για το οποίο θα με ενημερώσει όπως με διαβεβαίωσε.

Ακόμα δεν είχε καλά – καλά ξεκινήσει η περαντζάδα μου και είχα αυτές τις πρώτες εντυπώσεις από τα κέντρα των Αθηνών, όπου ο πρώτος μου σταθμός ημέρα Παρασκευή ήταν από το νυχτερινό κέντρο "Ποσειδώνιο" με το σχήμα των Πάνο Κιάμο, Ελένη Φουρέϊρα και Κώστα Μαρτάκη.

Βρήκα ένα μαγαζί ασφυχτικά γεμάτο από κόσμο, και ένα σέρβις φανταστικό, με το προσωπικό να τρέχει σαν να ήταν όλοι τους σπρίντερ - πρωταθλητές με την άσπρη πετσέτα στο χέρι, έχοντας επάνω το μονόγραμμα του μαγαζιού, να προσπαθεί να κάνει όσο πιο άψογα την δουλειά του, παρά τα εμπόδια που έβρισκε στην διαδρομή από τον πολύ κόσμο που συνωστίζονταν.

Ο Πάνος Κιάμος επικεφαλής του προγράμματος πάνω στην πίστα τραγουδούσε το νέο σουξέ του, "Τσαλάκωσε με ώσπου να σπάσω" και από κάτω να γίνεται χαμός με τον κόσμο, να τραγουδά μαζί με τον καλλιτέχνη δημιουργώντας ένα απίστευτο κλίμα.

Ο καλλιτέχνης τα έδινε όλα, παράλληλα έπαιρνε διάφορες πόζες για να φωτογραφηθεί με τις δίμετρες κοπέλες που το ζητούσαν επίμονα.

Στο δε πρώτο τραπέζι πίστας διασκέδαζε ο Ρώσος μεγιστάνας, που ήλθε με το Λιαρ τζετ μαζί με 20 άτομα παρέα, αποκλειστικά για να διασκεδάσει αλά.., Ελληνικά, και να ξοδέψει μια περιουσία στα εκατοντάδες πανέρια λουλουδιών που έριχνε στα πόδια του καλλιτέχνη.

Στο τέλος του πρώτου προγράμματος του Πάνου Κιάμου τον επισκέφθηκα στο καμαρίνι του, ο οποίος με καλωσόρισε θερμά "καλώς τον Βάνη, τον άρχοντα". Μετά από καιρό που ξαναβρεθήκαμε, είχαμε, να πούμε πάρα πολλά, ενώ παράλληλα με την κουβέντα μας ο καλλιτέχνης μοίραζε αυτόγραφα στους θαυμαστές του.

Την ίδια ώρα το πρόγραμμα συνεχιζόταν με την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα Ελένη Φουρέϊρα και τον Κώστα Μαρτάκη, και από τις φωνές του κόσμου κατάλαβα ότι γινόταν άλλος ένας χαμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το "Ποσειδώνιο" λειτουργεί 4 ημέρες, Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, και ας χτυπούν οι καμπάνες της κρίσης.

Κάποια άλλα σχήματα όπως που θεωρούνται από πολλούς φαβορί της Αθηναϊκής διασκέδασης, πριν ακόμα ξεκινήσουν εμφανίσεις, όπως το σχήμα στο νυχτερινό κέντρο "Θέα",όλοι έπεσαν έξω στις προβλέψεις καθώς το μαγαζί λειτουργεί μόνο Παρασκευή και Σάββατο.

Πάντως το "Ποσειδώνιο" και το Σάββατο που ξαναπέρασα ήταν ασφυχτικά γεμάτο, ύστερα πως να μην είναι υπέρ ευχαριστημένος ο επιχειρηματίας ό οποίος όπως πάντα έλεγχε την κάθε κίνηση του προσωπικού και τον ήχο.

Έπειτα πέρασα από το διπλανό νυχτερινό κέντρο στην ίδια σειρά, το "Ρωμαίο", για να ακούσω τον Χρήστο Χολίδη και την Αγγελική Ηλιάδη. Στην είσοδο με πάρα πολύ ευγένεια με καλωσόρισε ο μετρ Βαγγέλης, έτοιμος να με εξυπηρετήσει. Ο επιχειρηματίας Π. Βασιλειάδης που άραζε στον καναπέ, με κάλεσε στην παρέα του, πιάνοντας την κουβέντα, και αναλύοντας τα δρώμενα της διασκέδασης.

Αξίζει, να τονίσω, ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ένας "Κύριος "με όλα του. Αυτό δείχνει η αρχοντική στάση που κρατά απέναντι μου,παρ΄ όλο που δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική παλαιότερα από ρεπορτάζ μου, χωρίς βέβαια να έχω τίποτα μαζί του, ή να γίνεται από σκοπιμότητα. Σέβεται την δουλειά του κάθε ανθρώπου.

Λίγη ώρα αργότερα άφησα την παρέα και πήγα στο καμαρίνι του Χρήστου Χολίδη του Θεσσαλονικιού με τον οποίον είχα πολύ καιρό να τα πω, μια και έριξε μαύρη πέτρα στην πόλη που τον ανέδειξε. Το παραδέχθηκε άλλωστε λέγοντας μου, "Βάνη έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είμαι εντάξει, αλλά θα επανορθώσω". Φεύγοντας άκουσα την Αγγελική Ηλιάδη να ερμηνεύει μια επιτυχία του Στέλιου Καζαντζίδη. Το "Ρωμαίο" Παρασκευή και Σάββατο (που ξαναπέρασα) ήταν γεμάτο.

Έφυγα σφαίρα για το νέο, ανακαινισμένο νυχτερινό κέντρο "Φαντασία" όπου δίνει και παίρνει ρέστα ο Νίκος Βέρτης. Πράγματι το μαγαζί μέσα και έξω είναι ένα στολίδι για την πόλη της Αθήνας, είναι φανταστικό, όπως πολύ σωστά το ονόμασαν.

Πάνω στην πίστα ο Νίκος Βέρτης τα έχωνε με το τραγούδι του Στράτου Διονυσίου, "Βρέχει φωτιά στην στράτα μου", και ο κόσμος ξέδινε από τις ζεϊμπεκιές.

Στο μεγάλο καναπέ του σαλονιού διασκέδαζε ο Αντώνης Ρέμος μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή και μια μεγάλη παρέα. Η "Φαντασία" την Παρασκευή δεν ήταν τόσο γεμάτη, όσο το Σάββατο, που είχε φισκαριστεί από κόσμο.

Η βόλτα μου την Παρασκευή κατέληξε στο νυχτερινό κέντρο "Θέα", όπου κάθισα μαζί με τον επί πολλά χρόνια φίλο μου Ν. Τσαούση για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα των τριών καλλιτεχνών του Νίκου Οικονομόπουλου, της Πάολα και Νίνο.

Με πολύ προσοχή παρατήρησα ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος που ερμήνευε γκραντ λαϊκά τραγούδια αειμνήστων καλλιτεχνών,τα ξανακούσουμε φτου και από την αρχή και από την Πάολα, δίνοντας την εντύπωση ότι μεταξύ των δύο καλλιτεχνών υπάρχει μια κόντρα. Το δε σέρβις του μαγαζιού ήταν πολύ φτωχό, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για το προσωπικό (μετρ – Σερβιτόρους) που δεν τον περιποιείται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και φανερά δυσαρεστημένοι φύγαμε πολύ σύντομα, καθώς δεν μας άρεσε ούτε το πρόγραμμα, αλλά ούτε και το σέρβις. Να γιατί το μαγαζί από φαβορί, εντέλει λειτουργεί μόνο δύο ημέρες.

Ακόμα και εγώ έπεσα πολύ έξω στις προβλέψεις για το σχήμα. Ως και στοίχημα για έναν πατσά έβαλα με έναν επιφανή Αθηναίο επιχειρηματία δύο νυχτερινών κέντρων, ότι πρωταθλητής της καλοκαιρινής διασκέδασης θα είναι το "Ποσειδώνιο" με τους Πάνο Κιάμο, Ελένη Φουρέϊρα, Κώστα Μαρτάκη, δεύτερο το "Θέα" με τους Νίκο Οικονομόπουλο, Πάολα,Νίνο και τρίτο το "Φαντασία" με τον Νίκο Βέρτη.

Ο δε επιχειρηματίας στοιχημάτιζε για πρωταθλητή το "Θέα", δεύτερο το "Ποσειδώνιο", και τρίτο το "Ρωμαίο".

To "Theatro Music Hall", δεν το συμπεριέλαβαμε στο στοίχημα, καθώς ο Βασίλης Καρράς είναι άπαικτος.

Τελικά εγώ έπεσα μέσα ως προς τον πρωταθλητή το "Ποσειδώνιο". Ενώ για το "Θέα" πέσαμε τελείως έξω και οι δύο.

Το συμπέρασμα είναι πως ακόμα και εμείς οι έμπειροι καμιά φορά ξεγελιόμαστε, όπως στην προκειμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα να μείνουμε με την όρεξη του πατσά.

Τελευταίος σταθμός της περαντζάδας μου ήταν το Σάββατο, στο νυχτερινό κέντρο "Theatro Music Hall" όπου το σχήμα με τους Βασίλη Καρρά, Έλλη Κοκκίνου, Μαρία Ιακώβου, και το συγκρότημα Αλχημιστές, με την τελευταία εμφάνιση τους αποχαιρετούσαν το απίστευτο και σε όγκο κοινό τους, από την πρεμιέρα έως και το φινάλε.

Με τον Βασίλη Καρρά η πίστα είχε βουλιάξει για πολλοστή φορά από τα λουλούδια, ένα απίστευτο ρεκόρ από πανέρια.

Μετά απ΄ όλα αυτά ο Βασίλης Καρράς, θα περάσει μια περίοδο ξεκούρασης, μια και με την επέμβαση που θα κάνει στις φωνητικές του χορδές θα πρέπει να παραμείνει άφωνος, άλαλος για αρκετό διάστημα, έτσι ώστε τον Οκτώβριο που θα ξεκινήσει τις χειμερινές του εμφανίσεις και πάλι από την Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο "Fix Live", να είναι έτοιμος για ένα νέο πρωτάθλημα της διασκέδασης.

Καθώς έπρεπε να επιστρέψω στην μάχιμη βάση μου, την Θεσσαλονίκη, δεν μπόρεσα, να επισκεφθώ και τα υπόλοιπα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής των Αθηνών. Σύντομα όμως θα επανέλθω.

Πάντως, επιβεβαιώθηκα για άλλη μια φορά ότι, με την όποια κρίση ο κόσμος από την πολύ στεναχώρια, προκειμένου να ψυχοπλακωθεί, το ρίχνει έξω, και ξεδίνει με την διασκέδαση. Έτσι ήταν πάντοτε στα δύσκολα χρόνια της Ελλάδος (βλέπε κατοχή) και έτσι θα παραμείνει ο Έλληνας, που διαφέρει στην ιδιοσυγκρασία και την κουλτούρα , από τους άλλους λαούς της υφηλίου, και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα !!!!

xoros

Η νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πάει από το καλό προς το καλύτερο.

Οι έλεγχοι του κρατικού μηχανισμού όμως δεν πάνε καθόλου καλά, έχουν ξεφύγει από κάθε όριο.

Στον καθιερωμένο τακτικό έλεγχο των νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης πέρα από το ΣΔΟΕ, και το ΙΚΑ, προστέθηκε και το κλιμάκιο της εφορίας της περιοχής, π.χ: του αεροδρομίου.

Τα ως άνω τρία κλιμάκια, πέρασαν και έκαναν έλεγχο σε όλα τα νυχτερινό κέντρα, όμως για το κλιμάκιο του ΙΚΑ, θα πρέπει να επέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός πριν γίνουμε διεθνώς ρόμπα, μια και τα νυχτερινά κέντρα της πόλης, τα επισκέπτονται τακτικά πάρα πολλοί ξένοι.

Το ΙΚΑ έχει ξεφύγει από τα όρια της αρμοδιότητος του, φέρνοντας αναστάτωση στην νυχτερινή διασκέδαση.

Σε ένα νυχτερινό κέντρο στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονία, όπου βρισκόμουν και συζητούσα με διάφορους,  ακριβώς δίπλα μου ένας υπάλληλος του κλιμακίου του ΙΚΑ πλησίασε έναν θαμώνα ο οποίος ανέμελα έπινε το ποτό του, απολαμβάνοντας παράλληλα  το πρόγραμμα  και τους καλλιτέχνες, ζητώντας του όλα τα στοιχεία, προφανώς θα τον πέρασε για εργαζόμενο, με το κοντό μυαλό που είχε.

Ο θαμώνας όπως ήταν φυσικό ενοχλήθηκε από την απαράδεκτη κίνηση του ελεγκτή του ΙΚΑ και τον έστειλε εξοργισμένος από εκεί που ήλθε. Παρ΄ ολίγο δε να πιαστούν και στα χέρια.

Μετά από την πρωτοφανή και απαράδεκτη αυτή κίνηση από τους πάσης φύσεως ελεγκτές, στο όνομα της φοροδιαφυγής, που μασιέται πλέον σαν καραμέλα, έφτασαν ακόμα και  να ενοχλούν τον κόσμο που διασκεδάζει, βλέπω τους πελάτες σε κάποια φάση να τους δέρνουν όλους μαζί, ΣΔΟΕ – Εφορία – ΙΚΑ- ΜΙΚΑ – ΣΥΚΑ, και όποιος άλλος έλεγχος προβλέπεται.

Πρώτη φορά βλέπω δημοσίους υπαλλήλους  να κυνηγούν πελάτες που πάνε να διασκεδάσουν,να τους ζητούν να αποδείξουν  ότι δεν είναι ελέφαντας. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα!

Ο Έλληνας όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοιες Γκεμπελικές μεθόδους, όταν πρόκειται για την διασκέδαση του, και όχι μόνο. Γι΄ αυτό και προβλέπω ότι είναι θέμα χρόνου, το ποιος θα φάει την πρώτη γερή κλωτσιά, που θα την θυμάται σ΄ όλη του την ζωή.

Με τέτοια απαράδεκτα γεγονότα ξεκίνησε και η περατζάδα μου από τα νυχτερινά κέντρα στην περιοχή αεροδρομίου, ημέρα Τετάρτη, που ως συνήθως λίγος κόσμος τα επισκέπτεται.

Εντούτοις για το κέντρο “Μαμούνια Live” ήταν μια καλή βραδιά από κίνηση. Οι τρεις καλλιτέχνες Χρήστος Κωσταράς, Εύα Μιλλή, Διονύσης Μακρής με το πολύ καλό πρόγραμμα κάνουν την διαφορά στην περιοχή.

Στα καμαρίνια των καλλιτεχνών, ιδίως στον Διονύση Μακρή, γινόταν το αδιαχώρητο από κοριτσόπουλα που περίμεναν, να πάρουν ένα αυτόγραφο από τον καλλιτέχνη.

Ενώ η Εύα Μιλλή φανερά αδυνατισμένη, και την οποία επισκέφθηκα στο καμαρίνι μετά το πρόγραμμα της, μόλις με είδε αναφώνησε με λαχτάρα , “ε.., ρε, Βάνη, ήλθα επιτέλους στην πατρίδα μου, θα φάω ζεστό σπιτικό φαγητό που τόσο το λαχτάρισα ύστερα από τόσο καιρό που λείπω από την Θεσσαλονίκη”.

Την Πέμπτη στα “Μαμούνια Live” ήταν λίγο καλύτερη η κίνηση, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο γέμισε ασφυχτικά.

Στην ίδια σειρά την πρώτη του εμφάνιση έκανε και ο Στέλιος Ρόκκος την Παρασκευή μαζί με τους Βαλκάνιους μουσικούς. Παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό μουσικό πρόγραμμα, με ελληνικά,έθνικ και Rock τραγούδια στο Club New York ( πρώην καλοκαιρινό “Decadence”) το οποίο ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου, κα μεταμορφώθηκε σε ένα Beach Bar.

Όλος ο χώρος είναι στρωμένος με αμμουδιά, και γύρω από τα πολλά μικρά μπαράκια έχουν στηθεί ομπρέλες, έτσι ώστε ο επισκέπτης να νοιώθει σαν να βρίσκεται στην παραλία.

Πολύ ωραία ιδέα, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίο πρόγραμμα, με πολύ λάθος όμως διαφήμιση – ενημέρωση του κοινού, καθώς τα λάβαρα στους δρόμους η  διεύθυνση του New York Club είναι με πολύ μικρά γράμματα, που μόλις φαινόντουσαν, με αποτέλεσμα πάρα πολύς κόσμος να ψάχνει το μαγαζί στο κέντρο της  πόλης, όπου υπήρχε επίσης club Decadence που βέβαια είναι κλειστό.

Κάποιοι με έπαιρναν τηλέφωνο για να διευκρινίσω που ακριβώς είναι το Club, και κάποιοι άλλοι εν τέλει κατέληξαν σε άλλα νυχτερινά κέντρα, προκειμένου να ψάχνονται όλο το βράδυ αντί να διασκεδάζουν. Παρ΄ όλο το μπέρδεμα την Παρασκευή της πρεμιέρας και το Σάββατο ο χώρος γέμισε ασφυχτικά.

Λίγο πιο πέρα στην ίδια περιοχή και στο νυχτερινό κέντρο “Όραμα Live” με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Κωνσταντίνο Γαλανό τις δύο ημέρες Παρασκευή και Σάββατο ήταν και πάλι γεμάτο.

Μέσα στην πόλη αντίκρισα την ίδια εικόνα, το ίδιο καλό κλίμα. Τα καφενέ από το πρωί γεμάτα, όπως και τα νυχτερινά κέντρα ήταν φισκαρισμένα.

Στο “Club του Μύλου” ο Νίκος Ζωιδάκης έδωσε μια εμφάνιση το Σάββατο,μάλιστα από τις 12 τα μεσάνυχτα που ο κόσμος προσέρχονταν μέχρι και τη 1 η ώρα το μαγαζί φουλάρισε,όπου και εδώ  πολλές ήταν οι γυναικοπαρέες που ξέδιναν και χόρευαν στους ρυθμούς της Κρητικής λύρας, αλλά και στους ρυθμούς των λαϊκών και δημοτικών τραγουδιών.

Το πρόγραμμα ήταν πολύ πλούσιο από τον Νίκο Ζωιδάκη και την ορχήστρα του για όλα τα γούστα.

Ο Νίκος Ζωιδάκης έδωσε για άλλη μια φορά ρέστα με την λύρα του, και το απίστευτο κέφι που εκπέμπει, με αποτέλεσμα να μην τον χορταίνουν οι Θεσσαλονικείς που τον τίμησαν, παρ΄ όλο που ο Κρητικός καλλιτέχνης αυτήν την εμφάνιση στην πόλη, την είχε προγραμματίσει από το χειμώνα, ωστόσο οι επιχειρηματίες του Club δεν τον διαφήμισαν στο κοινό, πλην από πολύ ελάχιστα Μ.Μ.Ε, κυρίως φίλοι του καλλιτέχνη που τον στηρίζουν.

Ουσιαστικά και κυριολεκτικά ο Νίκος Ζωιδάκης μόνος του έφερε όλο αυτόν τον κόσμο που ήλθε για να τον απολαύσει.

Με τον Νίκο Ζωιδάκη τα είπαμε για λίγο, πριν το πρόγραμμα του και μετά , καθώς το πρωί  αναχωρούσε για την Κρήτη, όπου είχε έξτρα εμφάνιση . Τις έξτρα εμφανίσεις θα συνεχίσει ο καλλιτέχνης μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όπως έχει προγραμματίσει.

Λίγο πιο πάνω στην μουσική σκηνή “Stage” η παράσταση “Διαόλου κάλτσα” πάει περίφημα. Όμως, οφείλω να επισημάνω τα παράπονα του κόσμου ο οποίος ενώ γνώριζε ότι η τιμή της φιάλης έχει 160 Ευρώ, στο τέλος την χρέωναν 180 Ευρώ, καθώς μαζί με την φιάλη σερβίρεται και μια πιατέλα ορεκτικά με τυριά που δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των 160 Ευρώ, κάτι που δεν διευκρινίζεται στον κόσμο. Σημειώθηκαν όμως και άλλα απαράδεκτα κρούσματα.

Δέχθηκα καταγγελία από θαμώνα ότι κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού πέρα από τα 180 Ευρώ του λογαριασμού (φιάλη 160 Ευρώ + τυριά= 180 Ευρώ), ζητούσαν και επιπλέον άλλα 10 Ευρώ ανά άτομο για τα τυριά που ήδη ήταν χρεωμένα στον λογαριασμό των 180 Ευρώ.

Για την συγκεκριμένη καταγγελία αμέσως ενημέρωσα τον επιχειρηματία ο οποίος δεν ήθελε να το πιστέψει σε καμιά περίπτωση. Όταν όμως ανέφερα το όνομα του καταγγέλλοντος, ένας παλιός μετρ που δούλευε σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, τότε μόνο έδωσε βάση, διαβεβαιώνοντας μου ότι θα το διευκρινίσει, και θα βρει την άκρη.

Κάπως έτσι, δημιουργούνται από κάποιους ανεύθυνους εργαζόμενους παρεξηγήσεις, φασαρίες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην τους προτιμά ξανά, και να πηγαίνει στράφι η όλη προσπάθεια των υπολοίπων εργαζομένων.

Οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δίνουν βάση σ΄ αυτά που θίγουμε , παράπονα του κόσμου.  Η παράσταση “Διαόλου κάλτσαέως και τα τέλη Μαΐου θα είναι στην πόλη μας.

Σε γενικές γραμμές όλα βαίνουν καλά στο τομέα της διασκέδασης.

ploutarxospoliteiaamaryllisargyros

Ο Γιάννης Πλούταρχος από την Παρασκευή 20 Μαϊου και για περιορισμένες εμφανίσεις  στην Θεσσαλονίκη.

Μαζί του η  Αμαρυλλίς και ο  Κωνσταντίνος Αργυρός.

Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων του στην Αθήνα και το εξωτερικό , οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ο Γιάννης Πλούταρχος ανηφορίζει στην Θεσσαλονίκη, προσφέροντας μοναδικές νύχτες διασκέδασης στο κοινό της συμπρωτεύουσας, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

xoros

Με την αύρα της άνοιξης, και πριν από την Ανάσταση, φέτος άνοιξαν πρόωρα τα νυχτερινά κέντρα στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονία, πράγμα που δεν είχε γίνει άλλες χρονιές.

Η πρώτη πρεμιέρα στα καλοκαιρινά κέντρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Politia Clubbing Live, με το σχήμα των Σταμάτη Γονίδη, Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, Χριστίνας Κολέτσα, και την μπάντα Τριημιτόνιο.

Ένα μαγαζί κατάμεστο μια και ο Σταμάτης Γονίδης έχει πάνω από 3 χρόνια να εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί βρέθηκα και εγώ για να διαπιστώσω για μια άλλη φορά πως ο Σταμάτης Γονίδης είναι όλα τα λεφτά, με ένα πρόγραμμα άκρως λαϊκό, ο κόσμος τον αποθέωσε. Τραγούδησε παλιές και νέες επιτυχίες του, από τις αμέτρητες δισκογραφίες που έχει στο ενεργητικό του, και με διάθεση, που ήταν μεταδοτική.

Η πίστα γέμισε από θαμώνες που ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον καλλιτέχνη, ο οποίος δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν, όχι σαν κάποιους άλλους που δεν ανέχονται ούτε κουνούπι να πετά από πάνω στην πίστα στο πρόγραμμα τους.

Την ίδια αποθέωση γνώρισε από το κοινό και ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, το δε γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Συζητώντας στις πρόβες με τον Σταμάτη Γονίδη, με πληροφόρησε πως οι εμφανίσεις του στην πόλη θα είναι έως τις 6 Μαΐου, ενδεχομένως όμως να πάρει παράταση.

Σε ερώτηση μου σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μου απάντησε πολύ θυμωμένος ότι:

"είναι ντροπή να κόβονται οι συντάξεις από τους γέροντες, για να βολεύονται οι πολιτικοί μας. Μια μέρα θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα διώξει και τους 300 τύραννους".

Αναφερόμενος στο ξενοδοχείο όπου διαμένει με το χιούμορ που τον διακρίνει με έκανε, να σκάσω στα γέλια λέγοντας:

" δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ύπνο, δεν με αφήνουν, να κοιμηθώ τα κοράκια, και οι δεκαοχτούρες, όλη την ώρα ακούω κρα – κρα – κρα , και με τρελαίνουν. Επίτηδες τα έβαλαν εκεί μπας και μ΄ αυτόν τον τρόπο, αναγκάσουν τους ένοικους να κατεβούν στο καζίνο, να παίξουν,αφού δεν μπορούν να κοιμηθούν κάπος θα πρέπει να σκοτώσουν την ώρα τους. Πως αλλιώς να εξηγήσεις αυτό το φαινόμενο κρα – κρα – κρα".

Σκάσαμε στα γέλια, και συνέχισε :"αλλά εγώ εκεί, αντιστέκομαι, δεν πάω ούτε πάνω, ούτε κάτω".

Ο Σταμάτης Γονίδης όπως κάθε φορά που βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα, έτσι και τώρα έχει τάξει να επισκεφθεί και πάλι το Άγιον Όρος, και να βρεθεί με τους πεφωτισμένους γέροντες στο πιο αυστηρό μοναστήρι του Άθως, όπου ακόμα και το κάπνισμα απαγορεύεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "είναι μεγάλη ευλογία για τους άνδρες να βρεθούν στο Άγιον Όρος".

Για το λαϊκό τραγούδι ο καλλιτέχνης τόνισε ιδιαίτερα πως:" είναι ο αγαπημένος ήχος και ρυθμός του Έλληνα, γι΄ αυτό όσο κι αν προσπαθούν, να το πολεμήσουν, το λαϊκό τραγούδι δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ."

Αυτά και άλλα πολλά είπαμε με τον Σταμάτη Γονίδη, που θα τα περιγράψω σε άλλο κεφάλαιο.

Την Πέμπτη το βράδυ επισκέφθηκα το νυχτερινό κέντρο "Μαμούνια Live", το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει πολύ με τον Χρήστο Κωσταρά και την Θέλξη. Η κίνηση του μαγαζιού Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο ήταν ικανοποιητική.

Πέρασα και από το νυχτερινό κέντρο "Άστρα Live" όπου εμφανίζονται ο Χρήστος Μενιδιάτης,η  Ελεάνα Παπαϊωάννου, και ο Γιώργος Βέρος. Η Τελευταία εμφάνιση τους στην πόλη μας θα είναι το Σάββατο. Σε γενικές γραμμές το σχήμα πήγε πολύ καλά, παρ΄ όλο που στο ξεκίνημα είχε κάνει μεγάλη κοιλιά.

Και βέβαια, στο νυχτερινό κέντρο "Fix Live" όπου γίνεται συνωστισμός. Το σχήμα με τον Νίκο Κουρκούλη – Κέλλυ Κελεκίδου – Κώστα Καραφώτη οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν για τελευταία φορά το Σάββατο 16 Απριλίου, έπειτα θα συνεχίσουν μια Ευρωπαϊκή τουρνέ.

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος στο νυχτερινό κέντρο "Ορόσημο Live" θα συνεχίσει έως και το Πάσχα. Το Σάββατο η κίνηση ήταν αρκετά καλή, ωστόσο, από το σχήμα αποχώρισε η καλλιτέχνιδα Χαρά Βέρρα, η οποία παρέμεινε από το προηγούμενο σχήμα με την Κατερίνα Στανίση και τον Σότη Βολάνη.

Έτσι λοιπόν τελειώνοντας η χειμερινή περίοδος, σε γενικές γραμμές τα περισσότερα σχήματα τα πήγαν καλά, άλλα παρουσίασαν προβλήματα με αποχωρήσεις καλλιτεχνών.

Πάντως, οι καιροί δεν είναι για εγωισμούς και απαιτήσεις, γι΄ αυτό θα πρέπει να ρίξουν μπόλικο νερό στο κρασί τους, κυρίως οι καλλιτέχνες, αλλά και οι επιχειρηματίες, για να μπει καλά η καλοκαιρινή περίοδος2011, που διαφαίνεται καυτή, και ζόρικη από πολλές απόψεις.

melas_Cd2011_610px

   Ο νέος δίσκος του Ζαφείρη Μελά έχει τίτλο «Ο τρελός μου χαρακτήρας» και σε αυτόν ο Ζαφείρης τραγουδάει με το ιδιαίτερό του πάθος, ερωτικές λαϊκές μπαλάντες, στιβαρά ζεϊμπέκικα, παιχνιδιάρικα συρτά και ξεσηκωτικά τσιφτετέλια.

Ενας δίσκος γεμάτος εκπλήξεις: το ντουέτο του Μελά με τον Νίκο Ζωιδάκη, η αναπάντεχη συμμετοχή του ράπερ Docta και η μελωδική σύμπραξη της Εβίτας Σερέτη.

Τα τραγούδια υπογράφουν μουσικά οι: Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Στεργίου, Harry K, Αντώνης Γούναρης, Βαλάντης, Παναγιώτης Μπρακούλιας, Ανδρέας Μέξας, Στέφανος Βογιατζής, Ιορδάνης Καλλίστογλου και στιχουργικά οι: Ηλίας Φιλίππου, Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Νίκος Βαξεβανέλης, Θανάσης Γκαραβέλας, Δημήτρης Τσάφας, Ρένα Βασιλείου, Μάκης Καλτσίδης, Νίκος Δούλος.

Την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Αγγελος Σφακιανάκης και την ενορχήστρωση ο Αντώνης Γούναρης.

Elliniko Fenomeno Add Widget!

Diogenis restaurant GIF

Vanis Gif

fenomeno only gif

psiropoylos-blog

anastasiadis

HLEKTROLOGIKA

Antamosi

toolbar powered by Conduit

facebook-icon_96x96youtube-icon_96x96

banner_top_gold


GIF BANNER

Σημειώσεις

Νέο site του

Elliniko Fenomeno...

Ποια είναι η γνώμη σας για το Ελληνικό Φαινόμενο Webradio?
 
Από που μάθατε το Elliniko Fenomeno Webradio?